Als prille tiener voelde ik me altijd al aangetrokken tot het Oosten en het boeddhisme … en meer dan twintig jaar geleden raakte ik in de ban van India en alles wat met het land te maken had. Al snel kwamen ayurveda en yoga op mijn pad. De filosofie die achter yoga schuilgaat, sloot ook toen al perfect aan bij mijn eigen kijk op het leven. Ik zal altijd proberen de silver liningte zien in alles. Al betekent dat niet dat je als je yoga beoefent, je geen donkere momenten hebt. Daarin schuilt net de kracht: het omarmen van beide, zwart en wit, yin en yang. Yoga brengt dat wat in onbalans is opnieuw in balans.

Intussen beoefen ik al 24 jaar yoga. Meer en meer ben ik me gaan verdiepen in verschillende yogastijlen en is yoga een essentieel onderdeel geworden van mijn leven. Een gezonde levensstijl vind ik heel belangrijk: door gezond te eten, gezond te leven en ook zo veel als mogelijk mijn steentje bij te dragen tot het milieu. Ik geloof dan ook hard in yoga op én naast de mat.

Als yogini hou ik van down-to-earthyoga. Er mag wat power in zitten. Als teacher geef ik dynamic yoga, yin yoga en yin yang yoga. Vooral in de vinyasalessen zal ik steeds weer trachten een uitdaging te stoppen. Ik geloof bovendien in functionele yoga: yoga voor iedereen en voor ieder lichaam. Met andere woorden: de yogahouding aanpassen aan het lichaam dat je hebt in plaats van je in een houding te wringen die misschien meer kwaad dan goed doet.

Naast de lessen voor volwassenen doceer ik ook zwangerschapsyoga, kinder- en tieneryoga, wobbelyoga en blijf ik me verder scholen in yogavormen die aansluiten bij hoe ik graag yoga overbreng.

Ik volgde opleidingen bij Joachim Meire (anusara yoga), Anat Geiger en Marcel Van de Vis (yin yoga), Carla Anselm (prenatal & postnatal yoga), Rianne Roodbeen (wobbelyoga) en diverse kinderyoga-opleidingen (amba-amba, Helen Purperhart, Levenscirkel …) en workshops.

Op Yogaland vind je me in Kids Village, waar ik dit jaar wobbelyoga mag geven. Wobbelyoga is een nieuwe vorm van kinderyoga, bedacht door de Nederlandse yogadocente Rianne Roodbeen, waarbij kinderen de yogahoudingen uitvoeren op een balansbord. Met het voordeel dat ze werken aan kracht, motoriek en evenwicht.

Het leuke aan dat lesgeven, is dat ik nu ook anderen handvaten kan aanreiken om yoga te beleven. En vooral yoga te zijn.

Namasté, Veerle