Yoga gaf me rust en vertrouwen tijdens een lange blessureperiode in 2012. Stilzitten maakte me erg onrustig, in yoga leerde ik daarmee omgaan. De stilte klonk beetje bij beetje helderder, en zette me zo weer op weg. Die stilte zoek ik sindsdien elke dag bewust (even) op – in yoga, in meditatie en in de natuur.

Yoga is voor mij zoals reizen, een andere passie van me. Je geeft jezelf tijd en ruimte om even weg van de dagelijkse drukte te herbronnen. Je rust languit of daagt jezelf net uit door nieuwe dingen te proberen. Soms ondervind je wat hinder, vertraging of kom je in een (zand)storm terecht. En net als je denkt dat je vast zit, heb je een inspirerende ont-moeting of kom je op een bijzonder plekje waar je harmonie vindt. Van daaruit land je terug, op je mat en in je leven van alle dag. En daar gaat yoga – het leven – voor mij om: landen, in jezelf en vanuit die verbinding heel bewust, nieuwsgierig en harmonieus in de wereld staan.

Ik koos bewust voor de 200h teacher training van Joachim Meire omdat ze heel down-to-earth is, en zowel filosofisch àls anatomisch sterk onderbouwd. Dat laatste vond ik gezien mijn eigen blessureverleden erg belangrijk. Dankzij Sarah Powers leerde ik meer over Yin yoga. Ik verdiepte me ook in zwangerschapsyoga, zo verbind ik mama èn haar baby. En ik blijf bijleren, het is een voortdurend proces. Mijn yogastijl is een mix van rust en dynamiek, elke les weer anders, waarbij ik veel rekening hou met de individuele noden van elke yogi.

Twijfel je nog? Da’s helemaal ok, ik deed het ook voor ik met yoga begon. Om dan net voor het binnenstappen in de studio voor mijn eerste les te merken dat ik m’n portefeuille niet bij me had. Ik stapte toch – met een klein en bang hartje weliswaar – de yogastudio binnen. De teacher verwelkomde me hartelijk, en stelde me gerust. Ik ben erg blij dat ik toen niet naar die twijfelspoken geluisterd heb want yoga heeft me zoveel verder – en dichterbij – gebracht. Waar jij je ook bevindt op jouw unieke pad, ik help je door yoga heel graag verder op jouw weg, op jouw tempo. Tot op de mat?!